Få kroppen i balance
Kranio sakral terapi til gravide

Kranio sakral terapi til gravide

Kranio sakral terapi kan du under graviditeten have stor gavn og glæde af. Det kan være som forkælelse til dig selv og være med henblik på at forebygge gener, eller det kan være som lindring eller behandling af graviditetsgener.

Det er fantastisk, hvad der sker med barnet og den gravide kvindes krop i løbet af graviditeten, hvor barnet og livmoderen gradvis bliver større, og den gravides krop skal tilpasse sig ændringerne og vægtbelastningen. Led, ledbånd, muskler og bindevæv skal være fleksibelt, kunne strække sig og være stærk til at kunne bære den voksende mave for til sidst at føde. Det betyder, at der er en risiko for, at man kan få graviditetsgener, hvilket mange kvinder, som er eller har været gravide, kan nikke genkendende til, og hos nogen resulterer det i en sygemelding.
Disse gener kan fx. være: 

Ondt i bækken, lænd og hofter
Spændinger i kroppen
Ischiassmerter 
Nakkespændinger og hovedpine 
Udtalt træthed
Åreknuder
Forstoppelse eller træg fordøjelse


En grund til ,at man kan få ondt er, at bækken og rygsøjle står skævt, hvilket vil give en skæv belastning på led og muskler, som kan give murrende smerter ,og man kan få jagende smerter, fordi nerver kommer i klemme.
En anden grund kan være, at lændesvajet kan blive større, jo større maven bliver, og det er belastende for bækkenet og lænden. Bækkenet skal som udgangspunkt ind under kroppen, for at belastning bliver optimalt fordelt, men det kræver at man er opmærksom på det. De spændinger som et skævt skelet giver, kan forplante sig op i nakken og give spændinger og hovedpine, og derfor skal årsagen nogle gange findes et andet sted end der, hvor symptomerne er. 

Kranio sakral terapi er en blid, smertefri og dybdegående behandling, som hjælper dig af med spændinger i kroppen, retter skelettet op, og giver dig mulighed for at lindre eller fjerne graviditetsgener. 
Jeg har taget uddannelsen hos KST akademiet ved Trine Rosenberg, hvor jeg har lært teknikker til at løsne og rette bækkenet, rygsøjlen og nakken, og det vil du som gravid har stor gavn af, for at få kroppen i balance igen. 

Efter fødslen kan du også have brug for behandling. Det kan fx. være pga:

Led og muskelsmerter i bækken og ryg
Behov for afspænding efter fødslen
Arvævsbehandling efter kejsersnit
Nakkespændinger og hovedpine
Som supplerende behandling til efterfødselsreaktion/-depression

For at du kan slappe af under behandlingen og ligge godt, har jeg en speciel pude til briksen, hvor der er plads til maven uanset størrelsen. 
Du fortjener at have det så godt som muligt under graviditeten, så husk at du ikke blot skal bide tænderne sammen og holde graviditetsgenerne ud, men gør noget godt for dig selv.

Til gravide tilbyder jeg at lave et tjek af dit barn efter fødslen, hvis du har været til minimum tre behandlinger i løbet af graviditeten. 

For at læse mere om mig og kranio sakral terapi, så gå på www.kst-rolsgaard.dk. Du kan også ringe til mig på tlf 60540676 for at bestille en tid eller for at høre nærmere, om kranio sakral terapi kan være noget for dig.

Book tid til behandling